HYTTA PÅ LI

Byggfirmaet har satt opp mange av de flotte og originale prosjektene som Haga & Grov har tegnet, og denne hytta på Grønnevik er intet unntak. Denne funkishytta fikk et nytt underbygg kledd i corten-stål. Nedenfor kan du lese hva hytteeierne har å fortelle om prosessen og resultatet.

 
30-Snitt-A.png
 
img_3155.jpg
img_3160.jpg

Hytteierne forteller - 

Dere valgte å beholde deler av den gamle delen av hytta, og bygge videre på utradisjonelt vis, fortell om det?

– Mine foreldre kjøpte eiendommen Knausen i 1952. Da sto det en liten funkishytte omtrent der ny 1. etasje nå står, med et lite utendørskjøkken bak hytten, inn mot knausen, under et halvtak. Hytten ble etter sigende solgt fordi «det ikke fantes utbyggingsmuligheter». Far bygde noen nye rom rundt den gamle hytten, la på nytt tak og bygde peisestuen på toppen av dette, inn på knausen. Peisestuen ble riktig fin, et lite praktverk av amatørsnekkeri, underetasjen et skikkelig lappverk. Da Tone og jeg overtok hytten, anbefalte far at vi skulle «rive røkkelet» og bygge nytt, noe vi da også til slutt delvis gjorde. Peisestuen er vår viktigste arv og minne etter mor og far. Der «bor» hyttens sjel. Det var aldri aktuelt å rive peisestuen. Rune Grov og Slyk og Espevik fant flotte løsninger for en «underbygging».

 

Hva er dere mest fornøyd med?

– Alt snekkerarbeidet er førsteklasses. Grensesnittet mellom gammelt og nytt var et spenningsmoment, men er veldig fint utført.

 

Husker dere noe spesielt fra selve byggeprosessen?

– Vi husker veldig godt bekymringen da peisestuen sto på pæler og vinterstormene kom. Heldigvis visste de som hadde sikret bygget hva
de gjorde.

 

Til slutt; hvordan var Slyk & Espevik å samarbeide med?

– Samarbeidet gikk veldig godt. Vi var utålmodige, syntes selvsagt at det gikk for seint og at det var altfor lite folk på byggeplassen. Sånn er det jo. Men det var alltid kjekt å være på byggeplassen og diskutere løsninger med dem. Vi fikk alltid gode råd av Vegard, Bjarne og Svein Inge når beslutninger skulle fattes.

 

Tone og Kristofer på Grønnevik, Li